Koffie met een luisterend oor

Rouwcafé bij Moree & Traan en een Lach

Rouwcafé: Iedere eerste woensdag van de maand

Een dierbare verliezen is een ingrijpende gebeurtenis. Het verandert alles in het leven. Voor de mensen in je omgeving is het lang niet altijd eenvoudig om je te troosten. De dood blijkt in de praktijk helaas voor veel mensen vaak lastig bespreekbaar of is soms zelfs een taboe. Terwijl de dood bij het leven hoort. En dat kan je het gevoel geven dat je er alleen voor staat.

Soms wil je gewoon even met iemand praten over wat je ervaringen en je gevoelens zijn. Maar het voelt alsof je anderen ermee lastig valt. Dat ze het lastig vinden om jouw emoties te zien of ze hebben hun adviezen al klaar. Jij wilt gewoon een luisterend oor! Een plek om rouwen bespreekbaar te maken en lotgenoten te ontmoeten die ook een verlies hebben geleden.

Verbinding en herkenning staan centraal deze ochtend. Er is ruimte voor jouw rouw.

Eerst volgende keer: Woensdag 2 Maart 2022

Meld je hier gratis aan voor 'Koffie met een luisterend oor', het Rouwcafé bij Moree in Oud-Beijerland.

Je ontvangt ook mijn nieuwsbrief met artikelen over rouw en leren leven met verdriet. Ik hou zelf ook niet van spam, dus dit zal hooguit 1x per maand zijn.
Je kunt je met één klik uiteraard altijd weer uitschrijven.

Herken je dat?

  • Je wil graag praten over hoe je je voelt maar wil anderen daar niet mee lastig vallen.
  • Je wil graag ervaringen uitwisselen en anderen vragen: "Hoe ga jij daar mee om?"
  • Je wil graag van anderen leren en verbinding vinden omdat je elkaars rouw herkent.
  • Je wil graag begrijpen waarom je voelt wat je voelt en doet wat je doet of denkt wat je denkt.
  • Je wil een kopje koffie met her- en erkenning.

Tijdens het rouwcafé is er ruimte voor ieders rouw. Iedereen is welkom. Deze bijeenkomsten zijn gratis toegankelijk. We hebben geen vast programma. Er is volop ruimte voor wie dat wil om je verhaal te delen én om te luisteren naar elkaar en zo ervaringen en gevoelens te delen. Rouwcoach Marinka de Groot van Traan en een Lach is aanwezig en kan ook eventuele vragen over rouw beantwoorden.
Je wil ervaren dat je niet de enige bent. En je zult zien dat je dat niet bent. Je bent niet alleen!

We bieden een luisterend oor waarbij verbinding en herkenning centraal staan.

Wie begeleidt het rouwcafé?

Het rouwcafé wordt begeleid door Marinka de Groot. Ik ben rouwcoach bij Traan en een Lach. Ik help mensen om te gaan met hun rouw. Bij het verlies van een dierbaar iemand kan je zo van je sokken geblazen worden dat je het allemaal even niet meer weet. Een helpende hand die je ondersteunt en leert weer je richting te bepalen naar die nieuwe toekomst is dan heel fijn.

Zelf heb ik in 2011 afscheid van mijn ongeboren kindje moeten nemen. En in 2014 mijn zus en in 2017 mijn moeder verloren. En toen ik weer opgekrabbeld was, is dit voor mij de springplank geweest om me in dit onderwerp verder te verdiepen en te bekwamen. Om zo met mijn ervaringen, kennis en kunde anderen te helpen op hun rouwroute.

Praktisch

Datum: Iedere eerste woensdag van de maand
Tijd: van 10:00-12:00
Locatie: Rouwcentrum aan de Prins Hendrikstraat 20 in Oud-Beijerland

Koffie en thee worden aangeboden door Uitvaartverzorging Moree.