Over Marinka de Groot

Zonnebloem groot
Rouwcoach - Marinka de Groot- in Chili

Haai, Ik ben Marinka de Groot

en ben dol op kleur. De roze bloesems van de prunussen maken me instant vrolijk en toveren een lach op mijn gezicht. Zeker met een strak blauwe lucht en een heerlijk zonnetje erbij.

 

Helaas was dat ook voor mij niet altijd zo. De zon scheen een paar jaar geleden echt niet stralend. Er waren eerder donderwolken dan zo’n mooie strak blauwe lucht.

 

Ik weet uit ervaring hoe het is om iemand te verliezen, meerdere dierbaren zelfs. Het doet pijn, je hebt verdriet en je moet weer leren leven. Maar nu mét het verdriet. Want er blijven altijd momenten dat je aan je dierbaren denkt, dat je je even verdrietig voelt en de tranen in je ogen staan. Maar er komen ook weer momenten waarin je met een lach van die mooie herinneringen geniet.

Echt!

Paars bloemetje - teken van Gitte - Traan en een Lach

Meer over mij

Naast meerdere familieleden in de afgelopen jaren heb ik in 2001 van nabij meegemaakt wat het is om je partner te verliezen toen mijn zus haar partner verloor aan kanker. Inmiddels is mijn zus in 2014 zelf overleden aan een hartaanval, is mijn moeder in 2017 overleden aan kanker en heb ik in 2011 mijn kindje moeten loslaten.

En nu sta ik er weer! Mijn leven heeft weer kleur. Ik heb weer energie. Mijn leven is weer vol betekenis en plezier. Ik heb weer een vergezicht op mijn toekomst. Ik kan en mag weer genieten van mijn leven en al die kleine geluksmomentjes.

Ik ben moeder, partner, dochter, zus dus, vriendin, collega. Ik heb dus verschillende rollen en functies. Ik hou van kleur en koffie drinken op een terrasje. Ik kan genieten van met vrienden een wijntje drinken en ben gek op escape rooms. Ik ben dol op reizen naar verre landen of stedentripjes dichter bij huis. Maar ook ben ik graag thuis: ik verslind boeken, puzzel me helemaal suf en vind het heerlijk om creatief bezig te zijn.

Zo vind ik het leuk om met teksten en mooie afbeeldingen te stoeien. Om te schilderen en tekenen. Om mooie foto’s te schieten. Ik maakte al vaak ingezoomde opnames van patronen,  kleuren of leuke details. Regelmatig schoot ik een foto van een strak blauwe lucht. Waarom??? Beats me.

Maar nu komen die foto’s (en die van mijn zus) goed te pas om mijn blogs en oppeppers op te leuken.

Maar nog meer voldoening haal ik uit een 1-op-1 gesprek waarin iets diepgang zit. Ik ben creatief en vind humor belangrijk. Maar bovenal ben ik oprecht, betrokken, inlevend, behulpzaam. En wil ik iets doen wat er toe doet!
Ik wil rouw bespreekbaar maken. De aandacht geven die het verdient. En als rouwcoach wil ik anderen begeleiden om dat grote verlies in hun leven te verweven.
Wil ik jou helpen

Prunus bloem in bloei - Traan en een Lach
 • Oor transparant wit

  Een luisterend oor

  Ik luister naar jouw verhaal.

 • Wegwijzer transparant wit

  Richting

  Jij bepaalt de richting, ik loop met je op.

 • Idee transparant wit

  Handige tips

  Ik geef je handige tips waarmee jij zelf jouw vergezicht kan bereiken.

 • Info transparant wit

  Rouwinzicht

  Doordat je weet wat rouw is kan je beter leren leven met je verdriet

De narcis

De narcis staat symbool voor mijn mams. Het waren haar lievelingsbloemen. De bloemen waar ze altijd zo vrolijk van werd, vertelde ze me. Als in het voorjaar de narcissen weer in bloei staan denk ik met een glimlach aan mijn mams. Ook mijn dochtertje zegt bij deze gele narcissen: Hé daar zijn Oma Boeffie's bloemen! 

Narcis
logo paars bloemetje. Het teken van Gitte - Traan en een Lach
logo paars bloemetje. Het teken van Gitte - Traan en een Lach
logo paars bloemetje. Het teken van Gitte - Traan en een Lach
logo paars bloemetje. Het teken van Gitte - Traan en een Lach

De vlinder

De vlinder staat voor mij symbool voor mijn zus. Een vlinder doet me, tegenwoordig met een glimlach,  aan mijn zus denken. Bij elke vlinder heb ik zo'n 'Haai zus, ben je daar even?' momentje. Hoe dat zo gekomen is een wat langer verhaal ... 

Vlinder op sinaasappel

Nieuwsbrief

Meer weten over rouw? Hoe je jouw rouwroute kunt gaan? Of hoe je om kunt gaan met rouw op het werk? Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks inspiratie over meer energie krijgen, grip op het leven en handvatten om om te gaan met verlies.