Koffie met een luisterend oor

Rouwcafé Delft: Iedere tweede en vierde woensdag van de maand

Een dierbare verliezen is een ingrijpende gebeurtenis. Maar ook een scheiding. Verlies van je gezondheid. Het verandert alles in het leven. Voor de mensen in je omgeving is het lang niet altijd eenvoudig om je te troosten. En dat kan je het gevoel geven dat je er alleen voor staat.

Soms wil je gewoon even met iemand praten over wat je ervaringen en je gevoelens zijn. Maar het voelt alsof je anderen ermee lastig valt. Dat ze het lastig vinden om jouw emoties te zien of ze hebben hun adviezen al klaar. Jij wilt gewoon een luisterend oor!

Dit is een plek om verlies bespreekbaar te maken en lotgenoten te ontmoeten die ook een verlies hebben geleden. Verbinding en herkenning staan centraal. Er is ruimte voor jouw rouw.

Praktisch

Datum: Iedere tweede en vierde woensdag van de maand
Tijd: van 15:00-17:00
Locatie: Huszar aan de Hooikade 13 in Delft

Koffie en thee worden aangeboden door Humanitas.

Rouwcafé bij Moree: Iedere eerste woensdag van de maand

Wanneer je iemand verliest die veel voor je betekent, verandert alles in het leven. Niets lijkt meer hetzelfde. Mensen uit je omgeving weten niet altijd hoe zij troost kunnen bieden en je krijgt soms het gevoel alleen te staan. De dood is onlosmakelijk verbonden met het leven en de samenleving. Toch blijkt dit in de praktijk voor veel mensen niet makkelijk bespreekbaar of is soms zelfs een taboe.

Het ‘Rouwcafé bij Moree’ maakt rouwen bespreekbaar, er is ruimte voor ontmoeting met anderen die ook een verlies hebben geleden, je vindt steun bij elkaar en leert op een andere manier naar je rouwproces kijken. Een kopje koffie met (h)erkenning!

Er is geen vast programma. Wel een luisterend oor. Verbinding en herkenning staan centraal deze ochtend.

Praktisch

Datum: Iedere eerste woensdag van de maand
Tijd: van 10:00-12:00
Locatie: Rouwcentrum aan de Prins Hendrikstraat 20 in Oud-Beijerland

Koffie en thee worden aangeboden door Uitvaartverzorging Moree.