Rouw binnen organisaties

Rouw op de werkvloer

Jij als werkgever wilt goed voor je mensen zorgen. Je voelt je (mede) verantwoordelijk voor hun veiligheid, gezondheid en welzijn. Je beseft ook dat dat van groot belang is voor goede werkprestaties. Je wilt dat ze tevreden zijn en met plezier naar hun werk komen. Want alleen dan kunnen ze efficiënt werken, een goede kwaliteit leveren, loyaal zijn en hun verantwoordelijkheden nemen.

 

Mensen moeten steeds langer doorwerken. En iedereen komt op een gegeven moment in aanraking met een ingrijpend verlies. Verlies van een dierbare, verlies van partner door scheiding, verlies van gezondheid, verlies van baan, verlies van toekomstbeeld… Iedereen krijgt er mee te maken. Rouw is een normale reactie hierop. 

 

Verlies vindt vaak plaats in de privé situatie. Maar natuurlijk wordt het wel meegenomen naar het werk. Als werkgever krijg je er dus ook mee te maken. Juist steun  van werkgever, leidinggevende en collega's is van groot belang.

 

En hoe ga jij hier als werkgever mee om?

“Het verlies van een dierbare kan je leven volledig op z'n kop zetten.“

logo paars bloemetje. Het teken van Gitte - Traan en een Lach
logo paars bloemetje. Het teken van Gitte - Traan en een Lach

Ik kan je helpen!

 • Groepsvoorlichting over rouw en verlies.
 • Inzicht in de vele facetten van rouw.
 • Grip op de impact van rouw.
 • Praktische handvatten hoe om te gaan met een werknemer in de rouw.
 • Ondersteuning bij het opzetten van een rouwbeleid
logo paars bloemetje. Het teken van Gitte - Traan en een Lach
De wegwijzer van rouw - Richtinggevend naar een nieuwe toekomst - Traan en een Lach

Regie op Rouw - begeleidingstraject

Aandacht voor persoonlijke groei en ontwikkeling, aan gezondheid en welzijn is belangrijk in jouw organisatie. Maar het thema rouw en verlies ligt nog moeilijk. Je wilt meer draagvlak hiervoor.

Je wilt de regie op rouw!

Met dit begeleidingstraject Regie op Rouw word je van A tot Z begeleid om rouw binnen jouw organisatie de plek te geven die het verdient.

Je krijgt:

 • Kennis over rouw
 • Inzicht in de impact van verlies
 • Handvatten en praktisch tips hoe met rouw om te gaan
 • Zelfvertrouwen om een rouwende medewerker de juiste ondersteuning te bieden.

Jij bent voorbereid om ondersteuning te bieden wanneer het echt moeilijk wordt!

Rouw - Het voelt soms alsof het water tot aan je lippen staat. En net als de plant heb je dat te verduren. Nodig. En kan je er niet om heen - Traan en een Lach

Investeren in Verlies - Workshop over rouw

Vóóraf weten wat de impact van rouw en verlies op een werknemer is kan zorgen voor een adequate begeleiding wanneer je daadwerkelijk met een rouwende medewerker te maken krijgt. Om in die chaos nog informatie over rouw op te moeten gaan zoeken is geen doen.

Investeer nu in verlies!

Na deze workshop Investeren in Verlies:

 • Weet je wat rouw is en ken je de vele facetten van rouw en verlies.
 • Heb je inzicht in de impact van rouw op een medewerker.
 • Kan je steun bieden aan een rouwende medewerker door de aangereikte handvatten
 • Heb je tips en adviezen voor leidinggevenden en collega’s hoe om te gaan met die moeilijke eerste werkdag én juist hoe om te gaan met rouw op die langere termijn.
 • Zijn de verschillende aandacht- en uitgangspunten van het rouwbeleid besproken.

Voor HR-professionals of leidinggevenden

Handen die ondersteunen bij het rouwen.

Rouwcoaching werknemer

Medewerkers kunnen vastlopen in hun rouw en externe steun nodig hebben om hun rouwproces weer op gang helpen.

Deze medewerkers kan je persoonlijke begeleiding in hun rouwproces bieden in de vorm van rouwcoaching (1-op-1 gesprekken).

Voor die individuele werknemers die wél behoefte hebben aan begeleiding, maar dat liever zelf vanuit huis willen is er de mogelijkheid om het thuistraject, het online Rouwprogramma Jouw Rouw Weg, aan te bieden.

“Het verdriet om het verlies van iets waardevols.”

Aanbevelingen

John

"Het zijn fijne gesprekken. Het is fijn je hart te kunnen luchten bij een onafhankelijk persoon. Deze gesprekken helpen mij verder. Geven inzicht en zorgen dat ik grote stappen al heb gezet."

- John -

Verstegen Spices & Sauces

Als bedrijf zijn wij erg blij met Marinka! Het is erg mooi en fijn om te zien hoe Marinka onze collega’s verder kan helpen en weer meer plezier kan geven. Met haar luisterend oor en goede begeleiding zorgt ze weer voor een glimlach op iemands gezicht. Wij zijn je hiervoor ontzettend dankbaar!

- Verstegen Spices & Sauces B.V. -

Veronica Jenaplanschool Haarlem

Jouw presentatie heeft bij ons ertoe geleid dat we in gesprek konden met elkaar over het aanstaande verlies van onze collega. Binnen het team heeft dat volledig voldaan aan de behoefte om open hierover te kunnen spreken. Ik vond het prettig om bij de presentatie vanuit jouw ervaring te horen wat mogelijk en gewenst is. Praktische tips! Heel fijn.

- Directeur Veronica Jenaplan school te Haarlem

previous arrow
next arrow