Artikelen

Tijd leert je te leven met verdriet. Laat je inspireren door deze artikelen over allerlei facetten van rouw.

Zo helpt rouwverlof zowel werkgever als werknemer

De roep om een wettelijk rouwverlof klinkt al enige tijd. Stemmen gaan op voor, maar ook tegen rouwverlof. Voorstanders vinden dat het bij wet geregeld moet zijn, net als bijvoorbeeld geboorteverlof.Tegenstanders vinden dat het nooit bij wet geregeld kan worden omdat het om maatwerk vraagt.Voorstanders vinden dat rouwverlof er moet…

Verder lezen

Emoties mogen er zijn

Bij rouw razen de emoties door je heen Als je verdriet hebt, als je rouwt, kunnen de emoties als razenden door je heen schieten. Verwachte en volkomen onverwachte emoties.  Ze zijn tegenstrijdig aan elkaar, zonder enige logica. Ze komen op en ze gaan ook weer. Je voelt van alles en…

Verder lezen

Cirkel van invloed

De Cirkel van Invloed – Heel bekend in de psychologie. Ook een verhelderend model in gesprekken die gaan over rouw en verlies.
Verder lezen
Rouw- Een levensgrootte druppel van verdriet. Eén die nodig is maar waar je het liefst zonde doet - Traan en een Lach

Laat je tranen gaan

Mijn moeder huilde om alles. Een boek, film, een evenement. Nu heb ik respect daarvoor. Want juist je tranen kunnen laten gaan. is helpend.
Verder lezen
Omgaan met verlies - iedereen heeft daar een eigen rouwroute in te gaan

6 tips voor omgaan met verlies

Omgaan met verlies is lastig. Iemand verliezen doet pijn. We hebben allemaal de veerkracht om daar mee om te gaan. Deze 6 tips helpen je bij het omgaan met verlies.
Verder lezen
1 2 3