Zo kan ik je helpen

Hoe gaat het nu écht met je?

Ken je dat?

  • Je voelt je lamlendig, leeg en verdrietig. Je voelt je alleen en knap beroerd.

 

  • Je wilt graag praten over je verdriet, over je verlies. En je hebt je familie en je vrienden. Maar je wilt hen niet lastig vallen. Of je hebt het idee dat ze jouw verhaal al vaak genoeg gehoord hebben.

Je wilt graag praten, maar je weet niet met wie.

 

  • Je hebt tijd nodig. Dat weet je wel. Maar je wilt meer. Iets doen. Iets doen om uit deze put te komen. Maar je weet niet wat.

 

  • Je wilt weten of je ‘goed’ rouwt. Handvatten om met je verdriet om te gaan, met je emoties. En je wilt leren leven mét dat verlies maar zonder die rauwe pijn, dat intens verscheurende verdriet. Maar je weet niet hoe.

 

Er is iets heftigs gebeurd, je wereld staat stil, en dan kan je je knap beroerd voelen. Je voelt je alleen in je verdriet. Ze zeggen je moet er door heen. Maar je weet niet hoe. Je voelt je lamgeslagen, lusteloos, onrustig. Niks interesseert je meer. Dat is normaal. Heftig verdriet kan je zo van je sokken blazen. En dat gevoel wil je niet meer. Je wilt het anders!

logo paars bloemetje. Het teken van Gitte - Traan en een Lach

“Rouwen is je verdriet tijd geven.”

Vergezicht

Je wilt weer een toekomst. Je wilt rust in je hoofd en lijf. Je wilt weer energie om iets te doen. Je wilt weer genieten van de kleine dingen in het leven. Je wilt het leven weer zien zitten.
Je wilt je gehoord, gezien en erkend in je verlies voelen.

En daarom wil je erover praten. Je wilt houvast. Je wilt handvatten. En je wilt een vergezicht op je toekomst.

Op dit moment kan je je het misschien niet voorstellen. Maar er komt een dag dat je kan genieten van kleine dingen in het leven, dat je weer zin hebt in iets leuks, dat je uitkijkt naar de toekomst.

Dat je naast je tranen weer een glimlach op je gezicht hebt.

Wil jij dat ook?

Rouw - Rouw is net een ijsberg. Je moet er om heen om verder te gaan en je kán er niet omheen. Het is er levensgroot. - Traan en een Lach
logo paars bloemetje. Het teken van Gitte - Traan en een Lach

Ik wil je graag helpen!

  • Ieder verlies is anders. Ik weet dat als geen ander.
  • Ik luister naar jouw verhaal, jouw verdriet.
  • Je krijgt handige tips hoe je met jouw verlies om kunt gaan.
  • Je krijgt inzicht in wat rouw nou is.
  • Je hoeft het niet alleen te doen
  • Je doet het op jouw moment, in jouw tempo, op jouw manier.
logo paars bloemetje. Het teken van Gitte - Traan en een Lach
Handen die ondersteunen bij het rouwen.

Persoonlijke rouwbegeleiding

In deze coachinggesprekken gaan we aan de slag met jouw verlies.
Jij mag je hele verhaal doen, ik luister. Samen kijken we naar jouw verlies. Ik help jou op een laagdrempelige manier weer grip te krijgen op jouw gevoelens en gedachten.

 

Als je wilt kan ik je wat achtergrondinformatie geven over rouw. We spreken over waar je wel of geen energie van krijgt. En wat jou kan helpen om je blik op de toekomst te verruimen en dat vergezicht in beeld te krijgen. Ik kan je diverse werkvormen bieden. Net waar jij aan toe bent. En wat jou gaat helpen te leren leven met je verdriet.

voetstappen in het zand - je eigen rouwroute lopen - Traan en een Lach

Online rouwprogramma Jouw Rouw Weg

Soms heb je gewoon geen zin om naar buiten te gaan. Weg te gaan. Ergens naar toe te moeten gaan.

 

Maar je kunt wél wat hulp en steun gebruiken in je proces van het leren leven met je verdriet . Dan is dit online Rouwprogramma misschien wel wat voor jou.

 

Binnen de Verlies-Academy krijg je video, werkboeken en oefeningen. Allemaal online! Jij gaat er mee aan de slag op jouw manier, in jouw tempo, op momenten dat jij er de energie voor hebt!

Een kopje koffie. Een klein geluksmomentje. Even rust ervaen en ruimte voor jezelf. - Traan en een Lach

Keukentafelgesprek

Wil je gewoon eens je verhaal doen? Wil je vertellen wat jou bezig houdt? Dat kan. Letterlijk aan de keukentafel met een kopje koffie erbij. Een persoonlijk gesprek.
Jij vertelt, ik luister!

 

Nu in coronatijd (ook) online. Maar nog steeds persoonlijk.

Aanbevelingen

Amber

"Ik voel me na elk gesprek opgeruimder. Ik kan zien dat het zonnetje weer schijnt. Ik voel meer rust en ruimte."

- Amber -

Patricia

"Dit gesprek bij een kop koffie heeft me nu al verder geholpen dan de diverse gesprekken met een coach hiervoor. Veel meer diepgang!"

- Patricia -

Amaya

Je praat niet als een therapeut. Maar geeft wel die steun. Fijn om zo met jou te wandelen en te kunnen praten over alles rondom rouw!
- Amaya -

Anoniem

“Het is fijn om ergens je verhaal te kunnen doen en handvatten te krijgen om stapjes te kunnen nemen in het proces.
Dank je wel voor je luisterende oor en het mogen doen van mijn verhaal!”

- Anoniem -

Silvia

"Marinka brengt warmte en een luisterend oor. Met aandacht voor de ander. Ze luistert altijd goed en betrokken. Maar ook met een analytische blik. Daardoor kan ze op een andere manier meekijken wat dan een andere invalshoek oplevert. Marinka geeft duidelijke kaders. Ondersteunt om duidelijkheid bij mij te creëren en stelt vragen bij onduidelijkheid.
- Silvia -

Natascha

“Marinka is eerlijk, niet oordelend en vraagt door. Ze is altijd super belangstellend en begaan. Ze kan goed luisteren, is rustig, inlevend en nuchter. Ze stelt zich zelf ook kwetsbaar op. Ze heeft het nodige zelf meegemaakt, waardoor je elkaar snel begrijpt.”
- Natascha -

Karen

“Je hebt mij een steuntje in de rug gegeven. Je woorden klopten. Je had altijd een luisterend oor en luisterde ook echt. Je ziet en voelt ook goed aan hoe iemand in zijn vel zit. Je hebt tentakels die anderen ‘missen’. Je bent oprecht in je aandacht naar anderen, attent en ik zag en voelde dat je het meent. Dank je wel!”
- Karen -

Anoniem 2

"Ik voelde mij snel op mijn gemak bij je. Ik heb echt het idee dat je het snapt, omdat je vanuit je eigen ervaring goed kunt aansluiten hierbij.
Daarbij was je ook kritisch, kon je goed doorvragen hoe iets dan precies zat, hoe ik dat dan precies bedoelde. Je bereide de sessies steeds goed voor, waardoor ik ook echt het gevoel kreeg dat je betrokken was bij mijn traject."
- Anoniem -

previous arrow
next arrow