Uit je hoofd ...

Creatieve workshops, schrijfworkshops en rouwwandelingen.

logo paars bloemetje. Het teken van Gitte - Traan en een Lach

Soms schieten woorden te kort

Een betekenisvol verlies kan je van je sokken blazen. Diep van binnen raakt het verdriet je in je kern. Er zijn echter niet altijd woorden voor te vinden om uitdrukking te geven aan hoe je je voelt, welke gedachten door je hoofd gaan en welke emoties je ervaart.

Een gesprek voeren kan waardevol zijn, maar praten voelt niet altijd op zijn plek.
Maar er zijn ook andere manieren om toch vorm en betekenis te kunnen geven aan jouw verdriet. Aandacht voor datgene dat echt belangrijk is voor jou.
Er zijn diverse creatieve werkvormen die invulling geven aan de behoefte om je gevoelens en gedachte te kunnen verbeelden en ze zo zichtbaar te laten worden.

Het gaat daarbij niet aan hoe mooi iets wordt Of het perfect is. Het proces van het maken, het vormen en het verbeelden van datgene in jou wat zichtbaar wil worden, waaraan jij uitdrukking wil geven, is belangrijk.

Ik bied naast rouwbegeleiding dan ook verschillende workshops voor volwassenen die met een betekenisvol verlies te maken hebben gekregen. Om zo een tastbare herinnering te krijgen. Of om datgene zichtbaar te laten worden wat nu nog onbewust is.

Creatieve workshops

Door een verlies kan je voor kortere of langere tijd je houvast in het leven kwijt raken. Hoe je daarmee omgaat, met rouw omgaat, is voor iedereen anders.

Misschien is één van onderstaande workshops wel passend bij jou?

In de creatieve workshop 'Rouwen is (g)een Kunst' ga je aan het werk met stenen en verf. Door bezig te zijn met je eigen creatieve proces ontstaat er ruimte in je hoofd en kan je datgene wat meer op afstand aanschouwen. Daarnaast is er ruimte om ervaringen te delen.

In de schrijfworkshop 'Met andere woorden' ga je op een andere, meer talige manier om met je gedachte en gevoelens. Je schrijft aan de hand van korte oefeningen datgene wat in je opkomt. Er is ook ruimte om te delen.

Tijdens de rouwwandeling 'Stap voor stap' ben je licht inspannend bezig en openen je zintuigen zich voor je omgeving. Je ervaart zo afleiding, ontspanning en rust. Er is ruimte voor het delen van je verhaal en voor stilte. En zo herkenning te vinden bij anderen.

 

Er wordt geen ervaring gevraag voor het deelnemen aan één van deze workshops. Je hoeft niet te kunnen schilderen of te schrijven. Het maakproces op zichzelf is helend en ontspannend.

Voor de rouwwandeling wordt een normale conditie gevraagd. Je moet in staat zijn om 1 uur effectief, ca. 7 km, achtereen te kunnen wandelen. Tussentijds zijn er echter wel stops om even stil te staan bij wat zich aandient.

Creatieve Workshop

'Rouwen is (g)een Kunst'

gekleurde stenen

Deze creatieve workshop 'Rouwen is (g)een Kunst' is voor iedereen die met een betekenisvol verlies te maken heeft gekregen en daar op een creatieve manier uitdrukking aan wil geven.
In een kleine groep staan we stil bij wat dat verlies voor jou betekent.

In één middag maak je je eigen Koestersteen. Tijdens deze workshop beschilder je samen met anderen je eigen unieke steen naar jouw gevoel van verdriet, liefde en troost.
Dit kan een steen zijn ter nagedachtenis aan jouw dierbare of om te koesteren. Om zo troost en kracht uit te halen.

Ik begeleid je in een fijne en ontspannen omgeving bij jouw creatieve proces en bied je een veilige ruimte om ook samen met elkaar verhalen te delen.

'Rouwen is (g)een Kunst'

Deelnemers:
Max. 6 personen

Investering:
€ 49,50- p.p. incl. koffie/ thee en benodigde materialen

Tijd:
13:30 - 16:00 uur

Data:
Donderdag 26 oktober 2023

Locatie:
Delft

Schrijfworkshop

'Met andere woorden'

Blanco Blad 2

Deze schrijfworkshop 'Met andere woorden' is bedoeld voor iedereen die met een groot verlies te maken heeft gekregen en daar op een talige manier in een kleine groep aandacht aan wil geven.

In een geborgen omgeving schrijven we aan de hand van diverse kleine oefeningen over onze gevoelens, emoties en gedachten.  We kiezen voor werkvormen als elfjes, brieven of dagboekfragmenten.  Voor wie dat wil kunnen we ze op respectvolle manier met elkaar delen.

Ik begeleid je bij jouw schrijfproces en bied je die veilige ruimte om dat op een ontspannen manier te doen. Voor wie wil is er ruimte om met elkaar verhalen te delen.

'Met andere woorden'

Deelnemers:
Max. 8 personen

Investering:
€ 35,- p.p. incl. koffie/ thee en benodigde materialen

Tijd:
14:00 - 16:00 uur

Data:
Donderdag 9 november 2023

Locatie:
Delft

Rouwwandeling

'Stap voor stap'

Wandelschoen

Deze rouwwandeling 'Stap voor stap' is bedoeld voor iedereen die met een intens verlies te maken heeft gekregen en daar in een kleine groep stil bij wil staan.

We maken een wandeling van ca. een uur door de omgeving van Delft. Tijdens deze wandeling staan we stil bij ons verdriet, soms ook letterlijk.
We gaan in een kleine groep samen op pad. We delen, luisteren naar elkaar en zijn stil met ons verlies, onze ervaringen en onze gevoelens.

Na anderhalf uur zullen we weer terug zijn op het startpunt en drinken we nog een kopje koffie/thee ter afsluiting.

Ik begeleid je op deze rouwwandeling en bied je een veilige ruimte om met elkaar verhalen te delen.

'Stap voor stap'

Deelnemers:
Max 8 personen

Investering:
€ 30,- p.p. incl. koffie/ thee

Tijd:
14:00 - 16:00 uur

Data:
In overleg

Locatie:
Omgeving Delft

Nieuwsbrief

Meer weten over rouw? Hoe je jouw rouwroute kunt gaan? Of hoe je om kunt gaan met rouw op het werk? Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks inspiratie over meer energie krijgen, grip op het leven en handvatten om om te gaan met verlies.